Financieel steunen: een overzicht

Veel mensen willen helpen. De beste, of zelfs enige manier om momenteel te helpen, is door geld te geven. Een aantal grote en minder grote organisaties openden rekeningen waarop je kan storten. We geven hieronder graag een overzicht zodat je zelf kan kiezen welke organisatie je graag steunt:

 • HANDnepal
  We hebben nog geen zicht op de staat van alle 11 scholen die we met HANDnepal steunen. Zeker is dat een deel van de scholen erge schade heeft. Over één school hebben we zekerheid dat ze nog oké is. Van een tweede school weten we dat zowel het gebouw als de computerklas verwoest zijn. Van de andere scholen hebben we helaas nog geen nieuws.
  – Om de heropbouw van de getroffen scholen te steunen kan je storten op rekening nr BE74 3635 3238 1207 van HANDnepal, met vermelding ‘heropbouw aardbeving’. Je geld wordt volledig gebruikt voor de heropbouw van de getroffen scholen, in samenspraak met onze lokale partner.
  – Onze lokale partner nam initiatief om met een team vrijwilligers de mensen uit de getroffen gebieden te helpen. Zij voorzien eten (niet enkel eten afzetten, ze zorgen ook dat er gekookt kan worden), dienen eerste zorgen toe en voorzien ook een batterij zodat de inwoners hun GSM kunnen opladen en contact kunnen opnemen met hun dierbaren die verder weg wonen. Om dit project te steunen kan je storten op rekening nr BE74 3635 3238 1207 van HANDnepal, met vermelding noodhulp’. We storten je geld onmiddellijk voor 100% door naar onze lokale partner.
 • Bhaktapur Relief and Rehabilitation Organisation
  De stad Bhaktapur is bijzonder zwaar getroffen. Bewoners die de ramp overleefden namen ter plaatse initiatief om te helpen. HANDnepal heeft nauwe banden met deze stad en met de vrijwilligers ter plaatse. Zij werken lokaal, maar zeker niet ondoordacht, aan opvang en wederopbouw van de stad.
  Meer info: https://www.facebook.com/BhaktapurRelief?fref=ts
  Storten kan via de ondersteuners van dit project in België op het nummer BE40 9730 0507 6063 op naam van Prajapati – Dupon. Dit geld wordt voor 100% doorgestort naar bovenvermeld project.
 • NRN ICC (Non-Resident-Nepalis)
  Het geld wordt besteed door NRN. Ze analyseren samen met gespecialiseerde organisaties de noden en gaan dan over tot actie. Storten kan op het nummer BE56 0017 1459 0588 met vermelding van “Relief Fund For Nepal Earthquake Victims”.
  Meer info vind je op https://www.facebook.com/nrnbelgium
 • Shangrila home
  de kinderen in dit weeshuis staan opnieuw op straat. Er vielen gelukkig geen slachtoffers, maar hun huis is onbewoonbaar. Je kan dit weeshuis steunen door te storten op BE86-0682-2248-1550 met mededeling ‘aardbeving’
  https://www.facebook.com/groups/49265641184/permalink/10152963863016185/?pnref=story
 • Pasa Pucha
  Dit is een organisatie van en voor de Newarese gemeenschap (een bevolkingsgroep in Nepal).
  Je kan hen steunen door een gift op het nummer BE54363147620397. Het geld wordt integraal doorgestort naar NRN (meer info hierboven).
 • Rode Kruis-Vlaanderen
  Je geld wordt onder meer gebruikt voor zuiver water en voedselpakketten.
  Doe online een gift of via BE53 0000-0000 5353 met vermelding ‘Nepal’.
  www.rodekruis.be
 • Artsen zonder grenzen
  Artsen Zonder Grenzen stuurt 8 medische en niet-medische teams naar Nepal, alsook 3000 hulpkits en medische kits.
  http://www.msf-azg.be/nl/doe-een-gift-voor-ons-noodhulpfonds
 • SOS Kinderdorpen
  Deze organisatie zorgt onder meer voor onderdak en medische zorgen, kindvriendelijke ruimtes en sociale centra in de getroffen gebieden en het opvangen van onbegeleide minderjarigen. Je kan een gift doen via deze link.
 • Consortium 12-12 – “SOS Nepal”
  Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Plan België zamelen samen geld in voor Noodhulp. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor onderdak, zuiver water, gezondheidszorg, sanitaire voorzieningen en voedingsproducten. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.
 • Action for Child Rights International vzw
  Action for Child Rights (ACR) is een onafhankelijke internationale organisatie die hulp en begeleiding biedt aan slachtoffers van kindermisbruik en uitbuiting in ontwikkelingslanden. Het team van ACR in Nepal is gelukkig ongedeerd, maar ook deze organisatie kan alle hulp gebruiken om kinderen in Nepal te blijven ondersteunen.
  ACR steunen kan op het rekeningnummer BE95 0016 7387 6658 of via http://www.dono.be/actie/actie-voor-nepal#.VT9-gfDIKmc
 • Himalayan Projects vzw
  Himalayan Projects trekt ter plaatse met een arts en verpleegster naar het Dhading district om afgelegen dorpen te bezoeken in een van de ergst getroffen gebieden. In samenwering met het Rode Kruis stelt de organisatie een lijst op met aan te kopen medicijnen. Daarnaast koopt de organisatie ter plaatse nog voedsel, drank en dekens om te verdelen.
  Voor de Belgische arts vertrekt wil Himalayan Projects vzw nog zo veel mogelijk fondsen verzamelen via rekeningnummer BE14 3800 1081 6783.
 • Art for Education
  Art for Education is een onderwijsproject in en rond Kathmandu.
  Vrije bijdragen kunnen gestort worden op BE28 0016 6960 4820 op naam van Art for Education vzw en zullen gebruikt worden voor de aankoop van tenten, voedsel, water,…. en uiteindelijk de opbouw van de huizen. Meer info over dit project vind je op www.artforeducation.eu.