Vanillewafels op grootmoeders wijze

Bea belegt een vanillewafel op grootmoederswijze. Recept

HANDnepal verkocht vanillewafels op het Warm Winters Wijkfeest.
Omdat jullie de wafels zó lekker vonden, trakteren we nu met het recept.

 

Ingrediënten

  • 1 kg patisseriebloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • 10 eieren
  • 600 gr boter
  • Melk + water gemengd (ongeveer 0,5 liter)
  • 240 gr suiker (bij voorkeur rietsuiker)
  • 95 gr lichtbruine suiker
  • 4 pakjes vanillesuiker

Bereiding

  • Smelt de boter (zorg dat ze niet bruin wordt), en laat ze afkoelen.
  • Scheid het eigeel van het eiwit. Houd het wit apart. Zorg dat er geen eigeel bij komt!
  • Klop het eiwit stijf met een mixer. Zorg dat je de pot ondersteboven kan houden.
  • Mix het eigeel met de suiker en vanillesuiker tot een luchtige massa.
  • Voeg nu de boter toe. Roer tot een romige massa.
  • Zeef de bloem. Voeg ze, samen met het bakpoeder, beetje bij beetje toe bij de massa. Roer voorzichting.
  • Voeg af en toe wat melk met water toe, zodat het deeg soepel wordt.
  • Voeg nu het opgeklopte eiwit toe. Roer dit voorzichtig, met een houten lepel, onder het deeg.
  • Bak de wafels goudbruin.

Smakelijk!

Wat doet HANDnepal?
HANDnepal heeft als missie om de Nepalese bevolking te ondersteunen in haar groeiproces om bewuste en mondige burgers te zijn in een veranderende wereld.
In het verleden installeerden we computerklassen in 11 Nepalese scholen. Momenteel werken we aan de opstart van een gemeenschapscentrum in een school in Chyamrang Besi.
Meer Over HANDnepal.