Voedselverdeling door HANDnepal-vrijwilligers

De lokale vrijwilligers van HANDnepal sloegen de handen in mekaar om noodhulp te bieden in getroffen dorpen waar veel inwoners nog geen onderdak of eten hadden na de aardbeving van 25 april. Dat kon je ook al lezen in dit artikel.

1

Met geld dat HANDnepal-sympathisanten in België inzamelden, kon men ter plaatse de inwoners in drie dorpen voorzien van voedselpakketten. Deze pakketten bevatten onder meer rijst, linzen, olie, zout en ook thee.

2

In overleg met een sleutelpersoon in elk dorp werd vastgelegd welke gezinnen getroffen zijn en nood hebben aan hulp. Deze werden genoteerd op een lijst.

3

Alle getroffen gezinnen verzamelden vervolgens om voedselpakketten te ontvangen. Na ontvangst tekenden ze de lijst af, om discussie in de toekomst uit te sluiten.

4

Dit systeem werd in de drie dorpen herhaald. De verdeling verliep op deze manier snel en efficiënt.

5

In Sankhu kregen 30 getroffen gezinnen hulp.
In Chalal Ganeshtha kregen 10 getroffen gezinnen hulp.
In Dhungkharka kregen 30 getroffen gezinnen hulp. We zijn blij dat de vrijwilligers hulp konden bieden in Dhunkharka. Het dorp ligt HANDnepal nauw aan het hart, want in de plaatselijke school installeerde HANDnepal haar allereerste computerklas. Deze werd helaas vernield door de aardbeving. Daarover kan je hier meer lezen.

7

Deze diashow vereist JavaScript.