Waarom ‘The Last Mile’?

Op 27 oktober nodigen we je graag uit voor The Last Mile: voor een drankje, een wandeling en een film in Filmhuis Klappei.

Er zijn veel redenen om voor The Last Mile te kiezen als naam voor dit evenement. De term komt uit de telecomindustrie en verwijst naar het laatste stuk van het netwerk dat effectief verbinding maakt met de eindgebruiker. De kabel die van de meterkast in de straat tot bij je modem binnen loopt. Of de grote gsm-mast waar je telefoon mee in verbinding staat. Dat laatste stuk is vaak het moeilijkste om aan te leggen, want iedere aansluiting moet apart bekeken worden en op maat gemaakt. Dat laatste stuk bepaalt meestal ook de snelheid van je verbinding.

Die Last Mile was enorm belangrijk in ons project in Chyamrang Besi. Om internet te krijgen tot in het dorp, moesten er nog enkele mijlen overbrugd worden met twee tussenstations.

Maar The Last Mile verwijst ook naar de duur van dit project. Het heeft veel meer tijd in beslag genomen om het computerlokaal geïnstalleerd te krijgen en van internet te voorzien dan we hadden voorzien, maar deze fase is nu eindelijk afgrond.

En nog een kleine extra reden: We starten deze dag met een wandeling en als we de laatste mijl hebben afgelegd zal dat eerste drankje nog beter smaken.